Opiszę problem na konkretnym przykładzie. Nie wiem czy w ogóle jest jakiekolwiek rozwiązanie tego problemu, ale spróbuje spytac.
Od 2000 roku bylem właścicielem strony o adresie www.webmedia.pl/bp2000. Obok webmedia.pl funkcjonowała webmedia.com.pl. Doszło do jakis nieporozumień pomiędzy właścicielami około 2 lat temu i domena webmedia.pl zniknęła z sieci. Fizycznie jej nie ma. Problem w tym, że moja strona miała w nazwie webmedia.pl, a nie webmedia.com.pl, która to strona funkcjonuje do dzisiaj. Moja strona jest jak na polski Intenet bardzo wiekowa, bo ma już ponad 13 lat. Naturalnych linkow do niej sa setki, tylko prowadzą do nikąt. Teraz dodatkowo przeszedłem do swojej już domeny. Przekierowanie z webmedia.com.pl nie sprawia żadnych problemów, ale teraz to jest "żadna" domena.
I moje pytanie. Czy istnieje jakikolwiek sposób, aby google dowiedziała się że z adresu www.webmedia.pl/bp2000 ma kierować się na docelowy inwestycja.warszawa.pl. Czy też dopóki nie uruchomiona zostanie domena webmedia.pl to nic z tym nie da się zrobić. Z tego co wiem właściciel tej domeny ani myśli jej uruchomić, a trwa to już około 2 lat.