Otóż od paru godzin męczę się ze zrobieniem rozwijanego menu.
Jakąś wiedzę w css i html posiadam, niejeden layout już zakodowałem lecz tutaj po prostu już brak mi cierpliwości bo czego bym nie ustawił/zmienił to i tak źle się wyświetla i już brak mi pomysłów.

Tak aktualnie u mnie to wygląda, zabawa marginesami i paddingami nie sprawia mi zbyt wiele przyjemności, ale nawet nie jestem w stanie ustawić tego mniej więcej równo, bo zmieniam wartość marginesu, to się przesuwa nie w tą stronę, kombinuję z paddingami, to samo.
W dodatku jak widać, tło submenu jest nierówne i już brak mi pomysłów jak to wyrównać.
Poniżej daję cały kod.
CSS:
#category{ background-image: url('../img/category2.png'); width:100%; height:68px; margin:auto; } .category{ width:1100px; margin:auto; } #categories{ margin-top:7px; float:left; font-family: 'Agency'; font-size: 28px; list-style:none; margin-left:230px; } #categories li{ background: url('../img/line.png') 0 1px no-repeat; height:51px; margin-left:-95px; padding-left:55px; margin-right:50px; padding-right:1px; padding-top:10px; margin-bottom:-20px; float:left; } #categories li a{ margin-top:30px; color: #5e5f60; text-decoration:none; font-family: 'Agency'; } #categories li a:hover{ color: #177be9; text-decoration:none; font-family: 'Agency'; } #categories .first{ background:none; padding-left:20px; } -moz-transition: opacity 1s ease-in-out; -o-transition: opacity 1s ease-in-out; -ms-transition: opacity 1s ease-in-out; transition: opacity 1s ease-in-out;} #categories li li{ opacity: 0; display:block; background:none; } #categories li{ overflow:hidden; } #categories li:hover, #categories li:focus{ overflow: visible; } #subcat li li ul{ position:absolute; top:0; left:99%; background:none; } #subcat{ background-color:#ffffff; border-right:1px solid #9d9b9b; border-left:1px solid #9d9b9b; border-bottom:1px solid #9d9b9b; margin-top:15px; margin-left:-30px; float:left; font-family: 'Agency'; font-size: 20px; list-style:none; margin-left:-15px; } #subcat li{ overflow:hidden } #subcat li:hover{ overflow:visible; }
HTML:
Efekt jaki chcę otrzymać to Submenu wyrównane z głównym menu i równomiernie rozłożone wszystkie odnośniki.
Pomożecie?
PS. Tak wiem, kod css jest troszku pokomplikowany, kombinowałem jak mogłem ale mimo wszystko nic mi nie wyszło konkretnego.