Wrzuciłem sobie kodzik na stronkę
$('#bookmarkme').click(function() { if (window.sidebar && window.sidebar.addPanel) { // Mozilla Firefox Bookmark window.sidebar.addPanel(document.title,window.location.href,''); } else if(window.external && window.external.AddFavorite) { // IE Favorite window.external.AddFavorite(location.href,document.title); this.title=document.title; return true; } else { // webkit - safari/chrome alert('Wciśnij klawisz ' + (navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf('mac') != - 1 ? 'Command/Cmd' : 'CTRL') + ' + D aby dodać do ulubionych.'); } });
aby po kliknięciu w link dodać stronę do ulubionych. Działa ale nie w Chrome, ponieważ w Chromie odpala się alert z informacją powyżej. Jeżeli zakomentuje ten alert do w Chrome dodaje się do ulubionych ale gdzieś tam w zakaładkach a nie tam gdzie chciałby tego user.
Nie chcę, żeby user otrzymywał alert z informacją o tym, że musi kliknąć CTRL+D, żeby pokazało mu się okienko dodawania do ulubionych tylko chcę, żeby po kliknięciu w link od razu pokazało mu się okienko w chromie. Znalazłem zatem taki kodzik
var evt = jQuery.Event("keypress"); evt.keyCode = 100; // d evt.ctrlKey = true; $(document).trigger(evt);
I wrzucam go do powyższego kodu
$('#bookmarkme').click(function() { if (window.sidebar && window.sidebar.addPanel) { // Mozilla Firefox Bookmark window.sidebar.addPanel(document.title,window.location.href,''); } else if(window.external && window.external.AddFavorite) { // IE Favorite window.external.AddFavorite(location.href,document.title); this.title=document.title; return true; } else { // webkit - safari/chrome var evt = jQuery.Event("keypress"); evt.keyCode = 100; // d evt.ctrlKey = true; $(document).trigger(evt); } });
Jednak nie dział.. Co powinienem zmodyfikować?