Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Shoutbox nie działa (YShout)
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Napster
Na localhoscie mam zainstalowanego najnowszego XAMPP'a. Wersja PHP: 5.4.7.

Ściągnąłem sobie ładny (podobno jeden z lepszych) shoutbox YShout 5 - http://yurivish.com/yshout/.
Dobra, odpaliłem serwerek, wrzuciłem pliki do katalogu.

Żeby zobaczyć działającego shoutboxa wchodzę do katalogu (tak jak jest napisane w instrukcji):
localhost/yshout/example/

Pierwsze co widzę? Pojawia się tylko nagłówek i nic więcej. Po godzinie szukania błędu udało się - znalazłem przyczynę niewyświetlania.

W każdym pliku PHP musiałem zamiast <? pozmieniać na <?php

Shoutbox wyświetlił się. Wpisuje wiadomość i nic się nie pojawia. Wiadomości nie zapisuje nawet do pliku, nic się nie dzieje.
Tak samo wchodzę do panelu administratora - wpisuje hasło (ustawiane w pliku preferences.php) - panel przeładowywuje się i nic się nie dzieje.
Shoutbox na nic nie reaguje.

Jeżeli komuś udało się to zainstalować to proszę o pomoc, bo wina leży prawdopodobnie w zbyt nowej wersji PHP, a nie chcę zmieniać na starą.

Edit:

Wrzuciłem (żeby sprawdzić) wszystkie pliki na hosting w "hostinger.pl" i wszystko działa. Tam PHP też jest w wersji 5.

Dlaczego u mnie na localhoscie nie działa?
Talidali
Hej

Darowałbym sobie ten skrypt w momencie kiedy miałbym zmieniać <? na <?php. Druga, dłuższa wersja tego działa wszędzie. Ale pierwsza niekoniecznie. To zależy od skonfigurowania php. Ustawia się to w pliku php.ini i odpowiada za to short_opentag.

PHP 5, a PHP5..4.7 to trochę różnica. Nie zmieniaj wersji phpa na starszą, zmień shoutboxa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.