Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarka Android - błędne wyświetlanie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
qbas-s
Na jednej przeglądarce na urządzeniu mobilnym(przeglądarka Android) część treści wyświetla mi się w taki sposób:

Spotkał się ktoś z takim problemem? Jak to skorygować? próbowałem eksperymentować z viewport, ale nie działa albo nie sprawdziłem wszystkich opcji.

Co ciekawe wszędzie gdzie się dało ustawiłem min-width i na wszelki wypadek display:block - nie pomogło. Potem usunąłem całą zawartość sekcji head - też nie pomogło.

Obrazek z tego posta zaczerpnąłem z
KLIK
tam niby coś o tym problemie jest wspomniane ale nic nie działa

EDIT:
naprawdę nikt się nie spotkał z takim przypadkiem - ta przeglądarka jest jakaś obłąkana, może to bug
Damonsson
Przeglądarki pod androida nie rozumieją właściwości overflow: hidden. Nie wiem czy są jakieś fixy na to, ale powinno coś być.
qbas-s
ale ta przeglądarka mi zwęża obszar tekstu przez co kolumna jest dłuższa a nie go ukrywa. Tak jakby na sztywno android miał ustawione że każde <p> ogranicz do 30% szerokości
Puszy
Wstaw meta tag taki jak poniżej:

1. <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
qbas-s
już tak robiłem, ale to rozwiązanie sprawdza się jeśli jest strona responsywna lub specjalnie przygotowana pod mobilne. W przeciwnym wypadku na starcie strona nie dopasowuje się do rozmiaru rozdzielczości urządzenia i co najważniejsze mój problem nadal nie znika.

Przejrzałem kilkadziesiąt stron różnych domów mediowych i agencji interaktywnych jak również portali na urządzeniu mobilnych z przeglądarką androida. Jeśli strona nie była responsywna lub nie posiadała oddzielnej wersji na mobilne, wtedy na każdej powtarzał się mój problem.

dla przykładu: jeśli macie np telefon z przeglądarką androida to wejdźcie np pod adres:
http://chmaj.pl/pl/o_nas
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.