Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uparte phpBB2
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
MoD
Mam pytanie, czy wie ktoś może dlaczego phpBB uparcie zmienia mi kodowanie tak, że nie ma polskich znaków??
hwao
sproboj zmienic w meta :-) i powino byc ok
MoD
Hmmm... przeszukałem chyba wszystkie pliki z szablonem (mam szablon RPG, z http://www.phpbb.pl) i nigdzie nie mogłem znaleść jaki to plik. Jak biorę "Pokaż źródło" to mi pokazuje kodowanie iso-8859-1, chociaż w lang_main.php ustawiłem na iso-8859-2 (i to dla 2 języków)
sirrus
hmm... overall_header.tpl w którymś z górnych wierszy jest deklaracja znaków (przynajmniej być powinna), w momencie gdy powinno zostać wpisane kodowanie następuje odwołanie do systemu szablonu, dotyczące owego kodowania.

W SubSilver 4-ta linia (sprawdziłem), w NoseBleed też. Ja zmieniłem po prostu odwołanie na najzwyklejszą w świecie deklarację polskich znaków. Jeśli to nie poskutkuje to może ustawienia serwera coś szwankują.

Mam nadzieję że rozumiesz ten mój bełkot :/

PS. spróbuj pewnego pięknego razu po prostu testowo zmienić szablon (na subSilver na przykład) i zobaczyć jak tam będzie wyglądała sprawa znaczników.
MoD
Dzięki sirrus, dokładnie 4 linia, wstawione na chama iso-8859-1, zmieniłem na iso-8859-2. Jeszcze raz dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.