Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ładowanie reklam
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
GameMaker
Witajcie !

W godzinach szczytu na moim portalu, strona zaczyna się strasznie długo ładować poprzez skrypty reklamowe, tzn. adkontekst.

Czy istnieje możliwość zmierzenia czasu, w jakim jest zaciągany kod od reklamodawcy?

Pozdrawiam
Sephirus
Jeśli masz FF z firebugiem lub chrome to wystarczy w zakładce sieć popatrzeć co ile się ładuje wink.gif

Jeśli chcesz więcej - do FF (nie wiem jak chrome) jest dodatek YSlow - polecam - zrobi test i podpowie co i jak.

EDIT: IMHO godzina szczytu nie powinna mieć wpływu na długość ładowania się zewnętrznych reklam - jeśli tak jest to trzeba sprawę zbadać - może ograniczyć reklamy.
GameMaker

Ogólnie, w Chrome sprawdzałem ile się ładuje reklama i doszedłem do wniosku, że adserver siada, bo trzeba czekać na pobranie skryptu.
Dlatego chcę zmierzyć czas ładowania live i ewentualnie usuwać z DOM kod reklamy.
markuz
Spróbuj użyć do tego JavaScript. Na początek ustawić timer, ustawić event onload dla reklamy, i jeśli event nie wystąpi po określonym czasie to usuwasz element DOM ze strony.
Sephirus
Ja bym podszedł do problemu nieco inaczej.

Za załadowaną stronę uważam moment odpalenia onload. Potem można niej normalnie pracować. Standardowo kody reklam ładują się już w momencie ładowania strony - a jeśli tak jest to onload wykona się dopiero jak wszystkie reklamy się załadują... Może zmienić sposób ich odpalania tak by odpalały się po "onload" - wówczas strona jest już załadowana a reklamy się doładowywują już mniej "agresywnie" i nie spowolniają samego ładowania się strony wink.gif
Marek (Adkontekst)
#GameMaker
jeden z dostawców infrastruktury dla naszej sieci miał ostatnio przejściowe problemy, co mogło przełożyć się na czas ładowania skryptów.
W razie dodatkowych pytań jesteśmy dostępni pod adresem wydawcy(at)adkontekst.pl

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.