Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] index.php nie wyświetla się
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
maa999
Proszę o pomoc, rozpakowałam Zenda, stworzyłam katalogi poleceniem zf.bat create project costam, skopiowalam biblioteki, i po wpisaniu w konsole localhost:/costam/public wyświetla mi się pusta strona, tak jakby w pliku index był błąd ;/
dodatkowo napisze że: mam xamppa, do pliku php.ini dodałam odpowiednią linijkę do include_path, nie wiem czy to ma jakiś związek z moim problemem. Proszę o jakieś wskazówki co może być źle albo może o czymś zapomniałam, pozdrawiam.
viking
Włącz w PHP raportowanie błędów albo sprawdź w logach.
maa999
mam taki oto błąd
Fatal error: Interface 'Zend\Mvc\ApplicationInterface' not found in D:\xampp\htdocs\costam\library\Zend\Mvc\Application.php on line 47

czyli wyświetla mi błąd w pliku którego nawet nie otwierałam

a plik index.php wygląda tak:
  1. defined('APPLICATION_PATH')
  2. || define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__) . '/../application'));
  3.  
  4. // Define application environment
  5. defined('APPLICATION_ENV')
  6. || define('APPLICATION_ENV', (getenv('APPLICATION_ENV') ? getenv('APPLICATION_ENV') : 'production'));
  7.  
  8. // Ensure library/ is on include_path
  9. set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, array(
  10. realpath(APPLICATION_PATH . '/../library'),
  11. )));
  12.  
  13. /** Zend_Application */
  14. require_once 'Zend/Application.php';
  15.  
  16. // Create application, bootstrap, and run
  17. $application = new Zend_Application(
  18. APPLICATION_ENV,
  19. APPLICATION_PATH . '/configs/application.ini'
  20. );
  21. $application->bootstrap()
  22. ->run();
viking
Kod błędu dotyczy ZF2, a to wyżej jest kod startowy ZF1.
maa999
nie rozumiem, to jakie polecenie wpisac żeby utworzyły mi się katalogi i pliki zf2?
viking
Na początek zdecyduj się z której wersji frameworka korzystać. A później w zależności od wyboru masz wszystko opisane w dokumentacji z gotowymi plikami szkieletu aplikacji. Do ZF1 możesz np https://github.com/xorock/ZF1-Skeleton-PHPTAL
maa999
ok zrobiłam wszystko od nowa i działa smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.