Właśnie do INT'a chciałem te wartości sprowadzić, ale ta funkcja by nie zwróciła wartości poza kropką.
Btw. po co na podwójnych backslash'ah?
Wersja ((?:\d+\.)*\d+) działa identycznie. I zazwyczaj przed znakami specjalnymi uzywam jednego \. Jakaś różnica w szybkości przetwarzanego stringu, czy właściwości '' lub ""?
Jakbym mógł poprosić o więcej info(czytałem kiedyś o nich, ale niezbyt zrozumiałem), że np. w jakiś przypadkach dla jednego \ trzeba przedstawić za pomocą \\\\
PS. RE: Tak, a znajdź chociaż 64bitową wersje, jedyna opcja to bierz source i sam kompiluj(dobierz odpowiednio flagi biblioteki itd.), to są dopiero uroki... Próbowałem kiedyś zaalokować więcej niż 2gb. Z 2 dni mordęgi i 0 efektów.
PS2. RE: Taa, niestety ten edytor ma ten problem. Ale zawsze pozostaje tablica kodowania i bin2hex

@down
co do tego 64bit, jak masz czas, spróbuj zaalokować więcej niż 2gb :] Teoria a praktyka, 2 różne światy, dostępy do binarek(działających!), jak już masz to musisz szukać bibliotek dodatkowych(których nie było w tych binarkach dostarczonych), i samemu kompilować, w tej samej wersji kompilatora, niema takiej w source to masz zonka, szukaj od nowa. Nawet te 64bitowe wersje po odpowiedniej konfiguracji nie chciały zaalokować;>
Powinni w końcu coś z tym zrobić.
Bynajmniej ja miałem takie doświadczenie z tym. Ni chuj, nie udało mi się tego osiągnąć. Próbowałem gdzieś z 1-2lata temu, do tej pory jak widzę, jest tak samo.