mam takie oto coś z któego chcę pobrać dane...
<br /> <form name="formularz" onchange="wypisz(); return false;"> <?php foreach ($options as $option) { ?> <?php if ($option['type'] == 'select') { ?> <?php if ($option['required']) { ?> <span class="required">*</span> <?php } ?> <?php foreach ($option['option_value'] as $option_value) { ?> <?php if ($option_value['price']) { ?> <?php } ?> </option> <?php } ?> </select> </div> <br /> <?php } } ?> </form>
szczerze nie do końca wiem, czy formularz zrobiony w tej pętli opcji jest poprawnie zrobiony...
dodatkowo mam taki skrypt który miał pobierać dane z tego formularza i wypisywać... był to pierwszy krok do tego aby reszta zaczęła działać
<script type="text/javascript"> function wypisz(){ for (var i=0; i< opcje.length; i++){ if (opcje[i].selected){ var nowe = document.createElement('div'); nowe.id = 'mojdiv'; nowe.innerHTML=opcje[i].text; document.getElementById('tutaj-ma-pisac').appendChild(nowe); } } return false; } </script>
następnie za pomocą tych danych chcę zrobić warunek, że jeżeli wybiorę opcje nr1 to cena będzie dwa razy większa. Jeżeli trzecią to trzy razy większa itd...
Czy ktoś może mi pomóc jak napisać warunek oraz co jest źle w pozostałych częściach?
Z góry dzięki za pomoc i poświęcony czas. Pozdrawiam