Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Javascript][JSON] JavaScript + JSON + Dużo danych
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
KotWButach
Witam
Mam taki problem do rozwiązania mam nadzieję że jak zwykle mi pomożecie smile.gif

Obostrzenia są takie by jak najmocniej oszczędzać serwer.
Jednak czy przy dużej ilości danych np milion wierszy. Filtrowanie oraz sortowanie po JSON przy użyciu javascript jest w miarę wydajne czy ogólnie nie ma to sensu? Założenie jest takie by całą tabelę po prostu pobierać i pracować na niej przy pomocy JSON i JAVASCRIPT

Pomóżcie smile.gif
PrinceOfPersia
a ale kilobajtów/megabajtów zajęłaby cała ściągnięta tabela? (chodzi o to, że to użytkownik by musiał pobrać jakos przez internet, a takie dane, jeśli byłyby zbyt duże, mogłyby się długo pobierać i mogłyby zeżreć trochę transfer, jeśli ktoś ma jakieś limity).
vermis
Jak dla mnie to założenia/wymagania są złe. Optymalizacji szukałbym gdzie indziej. Wydajność w dużej mierze będzie zależała od łącza i wydajności klienta. Nie mam doświadczenia, ale obawiam się że sortowanie miliona rekordów w JS nie będzie najszybsze.
KotWButach
Dane tekstowe. Ale muszę do tego przekonać zespół. Dlatego proszę o argumenty.
vermis
Chcesz argumentów to zrób testy. Wygeneruj milion tekstów z polskimi znakami i posortuj poprawnie w obie strony jak zajmie to kilka minut to rozwiązanie odpada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.