Witam serdecznie.
Od niedawna zacząłem przygodę z php i potrzebuję niewielkiej pomocy przy pisaniu skryptów.
Stworzyłem system logowania i dodawania danych do bazy danych mysql. Teraz chciałbym zmieniać te dane automatycznie na serwerze codziennie(dodawać jakieś wartości do poszczególnych rekordów tabeli). Dodam, że każdy wiersz tabeli to jest pojedynczy użytkownik który się wcześniej zarejstrował, a kolumny to są poszczególne dane użytkownika(id, email, haslo, tel, etc). Chciałbym aby skrypt pobierał sobie jakiś konkretny rekord użytkownika, następnie dodał do tego rekordu znaną mi wartość i nadpisał wcześniej wartość już tą po dodaniu. Następnie przeskoczył do kolejnego wiersza i powtórzył tą operacje aż do momentu gdy wiersze tabeli się skończą.
Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to pobranie całej tabeli z bazy danych i po każdej operacji dodawania, przeskakiwanie do kolejnych wierszy za pomocą pętli "for()" i na końcu wysłania całej tabeli do bazy danych.
Czy jest to prawidłowe rozwiązanie, czy może jest jakaś prostrza metoda na automatyczne uaktualnianie bazy danych nowymi wartościami??
Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałość.