Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CakePHP] Biała strona po przeniesieniu na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
nowy16
Witam,

Ostatnio przenosiłem swój sklep oparty na frameworku CAKEPHP na inny serwer i po przeniesieniu cały czas pojawia się biała strona, nawet jak do adresu dodam jakiś nieistniejącą stronę. Obsługa błędów jest również włączona i nie pokazuje żadnego błędu. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję smile.gif

Pozdrawiam.
Riggs
Włącz debug na 1 i wtedy zobaczysz co jest nie tak. Pewnie jakiś internal error.
nowy16
Właśnie mam ustawione na 2 i nadal nie pokazuje błędu...
Pyton_000
wywal testowo wsyzstkie htaccess
nowy16
Właśnie wgrałem jeszcze raz pliki i wyskakuje mi błąd 500 Internal Server Error Przejrzałem wszystkie pliki są, połączenie z bazą danych jest, pliki .htacces jak były na poprzednik serwerze i działały takie są.
Pyton_000
Wywaliłeś je tak jak pisałem?
nowy16
Faktycznie, gdzieś uchowały się dodatkowe .htaccesy i powiem, że działa smile.gif w końcu!! Dzięki wielkie za pomoc smile.gif

Wystąpił jeszcze problem odnośnie sesji po zalogowaniu. Próbuję zalogować się na konto, wszystko jest ok nie wywala komunikatu o błędnych danych, ale nie loguje mnie na konto...
Pyton_000
Usuń 3 linijki z początku pliku
nowy16
Okej, zrobiłem tak ja mówisz, ale chyba mam rozwiązanie błędu, ponieważ jedna strona stała na domenie np http://test.pl i wystarczyło wywalić .htaccesy, co mi poradziłeś smile.gif ale druga strona stoi na subdomenie http://strona.test.pl. Próbowałem wyrzucić .htacces, ale to nic nie dało jak samo dodanie RewriteBase /
Pyton_000
subdomena musi kierować na app/webroot/
nowy16
czyli po prostu jak wrzucę do wszystkich .htacces RewriteBase /app/webroot/ to powinno działaćquestionmark.gif
Pyton_000
nie, wrzuć oryginalne pliki .htacces dołączone do Cake i ustaw subdomenę na katalog app/webroot/ aplikacji, wtedy będzie normalnie działało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.