Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Oderwanie scrolla od diva
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
KotWButach
Witam mam pytanie czy jest taka możliwość bo znaleźć nie potrafię by dla danego diva który posiada właściwość overflow, suwak był oderwany od tego diva i przyklejony na dole strony.

Dzięki temu w każdym miejscu tego diva widzielibyśmy suwak lewo prawo.
markuz
Overflow jest równorzędne np. z color. A czy color mówi Ci coś o właściwości tego elementu? Nie! A więc overflow: co?
Napisz to "bardziej" technicznie bo nie rozumiem i większość użytkowników też pewnie nie zrozumie.
KotWButach
nie bardzo wiem co masz na myśli skoro overflow odpowiada za pojawianie się suwaka ale postaram się do jakoś zręczniej wytłumaczyć

overflow-y: auto;

1. <div class="example" style="overflow-y: auto; height: 200px; width: 750px;">
  2.  
  3. <table>
  4. <thead>
  5. <tr>
  6. <th style="width: 1050px;" >Nazwa kolumny</th>
  7. <th style="width: 3000px;" >Nazwa kolumny</th>
  8. <th style="width: 3000px;" >Nazwa kolumny</th>
  9.  

Tabela ma powiedzmy 10 tyś wierszy i jak zjedziemy niżej to mamy tylko wiersze bez możliwości przesuwania lewo prawo bo suwak znajduje się na samym dole.
markuz
Cytat
overflow odpowiada za pojawianie się suwaka

To wpisz overflow: hidden; i powiedz czy suwak się pojawił smile.gif

http://jsfiddle.net/t216e1ed/ - U mnie wyświetlają się 2 suwaki.
KotWButach
Chodzi o to by suwak odkleił się od dołu diva i przykleił do dołu okna bo di który ma suwaki nie mieści się na ekranie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.