Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [KOHANA] zmienna zamiast napisu w tablicy.
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
dominick
Witam serdecznie.
Mam coś takiego jak poniżej i chce aby w title zamiast napisu była zmienna. Problem w tym, że to tablica i wyskakuje mi błąd.

1. <?php echo Form::input('phrase', isset($search_params['phrase']) ? $search_params['phrase'] : NULL, array('class' => 'clear-on-focus', 'title' => ___('jakiśnapis')))?>
phpion
Zależy jak wygląda ta tablica i jaki napis chcesz z niej uzyskać. Strzelam, że może wystarczy użyć implode.
dominick
wygląda to tak:
'title' => ___('jakiśnapis')

chciałbym umieścić tam zmienną ale wywala błąd.
phpion
Widzę jak to wygląda, nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Jeśli pytasz jak wstawić tu zmienną to tak:
'title' => ___($zmienna) - użyje tłumaczenia
'title' => $zmienna - nie użyje tłumaczenia
dominick
wygląda to tak, że zapisane są w niej atrybuty które można użyć. tz. class, title itp. Chciałbym aby w title była zmienna ale wyskakuje błąd.
phpion
No super, to już wiemy. Byłoby naprawdę bombowo gdybyć przedstawił jak wygląda zmienna, jak ją podstawiasz do atrybutów, jaki błąd otrzymujesz. Bez tego można pomóc Ci jedną radą: błąd jest w kodzie.
dominick
Podstawiam to tak:
  1. <?php echo Form::input('phrase', isset($search_params['phrase']) ? $search_params['phrase'] : NULL, array('class' => 'clear-on-focus', 'title' => ?>
  2. <?php if($top_counter = Events::fire_once($action_tab, 'layout/header/top_counter')): ?>
  3. <?php echo $top_counter ?>
  4. <?php endif; ?>
  5. <?php echo'))' ?>

edytuje--

jaki ja jestem głupi.. dopiero jak tu wkleiłem kod zobaczyłem co ja przez te kilka dni tworzyłem... heh problem rozwiązany.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.