Po przeniesieniu oczekuje iż strona załadowana na nowo po przeniesieniu przez php'a, (pobierze z serwera), stronę + nowo wygenerowany plik z danymi.js którymi CanvasJS wyrysuje nowy wykres.
Problem jest w tym że skrypt php działa dobrze, przenosi mnie do strony głównej, pliki na serwerze zmienił, lecz po przeniesieniu wykres jest taki sam jak był wcześniej. Dopiero muszę ręcznie odświeżyć [F5] stronę alby załadować nowo wygenerowany wykres. Po takim odświerzeniu gdy klikam już przycisk [refresh] wszystko działa prawidłowo.
Problem tkwi w tym jak naprawić to, aby za pierwszym razem od razu ładował sie nowy wykres. Próbowałem przez php w header () uwzględnić dodatkowy czas, nie pomaga. Przez Javascript przy starcie strony próbowałem zrobić refresh a potem zablokować go na minute (generując ciasteczko z niego pobierając informacje czy była choć raz przeładowana strona), też tak nie pomaga. Pomyślałem sobie można wsadzić w head HTML'a instrukcje aby strona odświeżała się po czasie, lecz nie chciałbym tego stosować ponieważ, nie chce aby mi cała strona ciągle migała, wystarczy jedno odświeżenie.
Foto strony: