Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpbb + php5.0.2
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
brajan
Witam!
Jestem już totalnie zdesperowany bo próbowałem już o to pytać na innych forach jednak bez rezultatu.
Jeśli ktoś będzie w stanie udzielić mi wskazówki gdzie szukać i jak naprawić mój drobny problem będę wdzięczny dożywotnio.

Mój problem:

W administracji klikam sobie na Admin > Group Admin > Permissions i wybieram jakąś pozycję z pola dropdown, a następnie "Look up group". Rezultatem tego jest cos takiego:

Poprostu biała strona bez jakiekolwiek komunikatu błędu. Nawet jak włączyłem error_reportina(E_ALL); nic się nie pojawia.

Błagam o pomoc!
scanner
Sprawdź logi apache'a i zobacz czy tam nic nie pisze.
brajan
Plik z logami ma pona 13000 lini. Może jakaś mała podpowiedź gdzie/co szukać?
scanner
jak masz możłiwosc, to wyczyść logi, odpal skrypt i zobacz co jest nie tak.

A jeśli nie, to odpal skrypt, i zaraz po tym zerknij na sam koniec logów snitch.gif)
brajan
Ok zrobiłem jak zasugerowałeś. Usunąlem wszystko z loga i uruchomiłem forum idą krok po kroku do w/w problemu. Jedyny błąd który sie pojawił to:

[Wed Dec 22 13:17:01 2004] [error] [client 195.117.30.243] File does not exist: /home/httpd/resurrection-clan.net/forum/templates/DustyGreen/images/forum5-bg.gif, referer: http://www.resurrection-clan.net/forum/log...1e67e3a6f52772c

uzupełniłem ten brak pliku, ale nadal nie ma efektu.
scanner
A patrzyłeś w żródło tej "białej" strony?

Czasami zdarza się taki efekt w sytuacji, gdy uszkodzony jest jakiś plik szablonu - Smarty geneeruje bła, ale templatesy w phpBB już niekoniecznie...
brajan
Tak patrzyłem. Oto efekt:

EDIT:
scanner
No to mamy na 90% rozwiązanie - uszkodzony któryś z templatesów.
Który? Nie wiem...
brajan
Też o tym myślałem, ale dziś zdarłem całkiem nową paczkę z forum i wgrałem (jako osobnego) oryginalnego templejtsa phpbb. Bez rezultatu sad.gif
scanner
a inny template (np. domyślny subsilver) działa?
brajan
Przepraszam nie wyraziłem się jednoznacznie.
Ten templejt który wgrałem to własnie ten domyślny - też nie działa.
scanner
Jakie mody wprowadzałeś?
Który był ostatni?
Deinstaluj mody od wprowadzonego ostatnio do wprowadzonego jako pierwszy...
brajan
Obecne forum instalowałem od nowa wczoraj. Gdy to nie pomogło szukałem dalej i znalazłem mod który ponoć wprowadza obsluge PHP5 w phpbb jednak aboslutnie żadnej różnicy. Instalacja polegała na podmianie kilkunastu plików co oczywiście uczyniłem.

W tej chwili w pliku który (chyba) wywala ten biały ekran "admin_ug_auth.php" dałem error_reporting(E_ALL); i dostałem czymś takim po oczach:
Kod
Notice: Constant IN_PHPBB already defined in /home/users/r/resftplog/forum/admin/admin_ug_auth.php on line 25

Notice: Constant IN_ADMIN already defined in /home/users/r/resftplog/forum/admin/pagestart.php on line 28

Normalnie w starszych wersjach php nie było z tym problemu. Czy możliwe że wersja 5.0.2 przestaje dalej przetwarzać skrypt gdy napotka taki błąd?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.