Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: BotAPI GG - zmiana statustu na niedostępny
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Michael2318
Witam.

Korzystam od jakiegoś czasu z tego API: http://boty.gg.pl/
Wszystko jest OK poza tym, że nie da się tego narzędzia wyłączyć, czyli wylogować bota (zmienić status na niedostępny). Nawet dokumentacja nie uwzględnia w sobie takiego statustu jak niedostępny. Ja obecnie zrobiłem to tak, że jeśli chcę "wyłączyć" bota to wrzucam mu status niewidoczny, a w bazie zapisuję informację o tym, że bota ustawiłem na status niedostępny, dzięki czemu przy próbie odpalenia całego procesu z poziomu PHP skrypt się kończy exit'em (exit;). To jednak nic nie daje... A wszystko po to, że jeśli bot jest na chodzie to do mnie nie przychodzą żadne wiadomości na GG, nawet się w archiwum nie zapisują. W necie też nie potrafię nic znaleźć na ten temat. Ma ktoś może jakąś wiedzę w tym temacie, jak tego bota ewentualnie wyłączyć (status niedostępny)?

Dzięki.
KsaR
Cytat(Michael2318 @ 2.06.2015, 06:36:10 ) *
Witam.

Korzystam od jakiegoś czasu z tego API: http://boty.gg.pl/
Wszystko jest OK poza tym, że nie da się tego narzędzia wyłączyć, czyli wylogować bota (zmienić status na niedostępny). Nawet dokumentacja nie uwzględnia w sobie takiego statustu jak niedostępny. Ja obecnie zrobiłem to tak, że jeśli chcę "wyłączyć" bota to wrzucam mu status niewidoczny, a w bazie zapisuję informację o tym, że bota ustawiłem na status niedostępny, dzięki czemu przy próbie odpalenia całego procesu z poziomu PHP skrypt się kończy exit'em (exit;). To jednak nic nie daje... A wszystko po to, że jeśli bot jest na chodzie to do mnie nie przychodzą żadne wiadomości na GG, nawet się w archiwum nie zapisują. W necie też nie potrafię nic znaleźć na ten temat. Ma ktoś może jakąś wiedzę w tym temacie, jak tego bota ewentualnie wyłączyć (status niedostępny)?

Dzięki.

Nie da się, jak chcesz to możesz sobie logować te wiadomości do plików lub bazy.
Np. Z uwzglednieniem jaki numer;

1. $l=(int)$_GET['from'];
  2. $l.='_log.txt';
  3. file_put_contents($l, file_get_contents($l).file_get_contents('php://input'));

Ps. Kiedys bylo cos takiego jak "autoresponder gg" co by pewnie spelnilo twoje oczekiwania, ale cos znalesc nie moge, bys musial pogooglowac tongue.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.