Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Usunięcie stron z google za wcześnie pobranych
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
kubax33
Mój sklep ma kilka tysięcy produktów w trakcie prac google zaciągnęło starą bazę poniewaz nie wyłączyłem pozwolenia na indeksowanie. W konsekwencji w wynikach wyszukiwania są niepoprawne wyniki tak jakby dwóch sklepów obecnego i poprzedniej wersji z innej beczki. Co teraz zrobić? czekam już 2 miesiące myśląć, że google po kolejnej wizycie robota samo usunie i nic. Czekać dalej czy polecacie jakieś rozwiązanie?
darko
Jeśli nie ma tego dużo to ustal regułę (jeśli się da) z przekierowaniem 301 lub 302 na nową wersję. Pokaż jeszcze nowe robots.txt
kubax33
Cytat(darko @ 31.03.2016, 16:14:51 ) *
Jeśli nie ma tego dużo to ustal regułę (jeśli się da) z przekierowaniem 301 lub 302 na nową wersję. Pokaż jeszcze nowe robots.txt

Tak się właśnie dzieje, ale chodzi mi o site:mojastrona.pl gdzie w wynikach wyszukiwania dalej jest wiele produktów i kategorii, których nie ma i nie będzie bo w ogóle nigdy nie miały istnieć.
LowiczakPL
Jest coś takiego jak narzędzia developerkie Google, jak masz konto to wejdź tam i

1. Możesz to zrobić ręcznie, po 30 sekundach masz rezultat w wynikach Googla.

2. Do tego służy również SITEMAP, zrób sobie plik sitemap i głoś plik dla strony, rezultat masz w ciągu tygodnia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.