Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Forum w teorii
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
Riklaunim
Piszę skrypt forum, podstawa działa: działy, tematy, posty (dodawanie/edycja) + inne drobne pierdoły.
1. Liczba postów w temacie / tematów w forum: jak lepiej to zrobić? Zapisując liczbę wraz ze wpisem danego forum (tematy) i aktualizować wpis przy dodawaniu posta/usuwaniu, czy w locie krócej - robić zapytanie ile jest tematów o forum_id = x?
2. Nowe posty: jak to zrobić? Mam pomysł by w cookie zapisywać time() ostatniego i obecnego wejścia na dane forum i ten temat który ma posty o time() pomiędzy nimi oznaczać jako nowe a samo cookie aktualizować jeżeli czas "obecnego" wejścia jest powiedzmy mniejszy o 100 od bierzącego time()

Wie może ktoś gdzie można znaleźć jakieś szablony/skórki for, lecz o dość "zwartym" kodzie? Wyciąganie tego z phpBB jest trochę irytujące tongue.gif
bela
ad 1 jeśli zależy Tobie na szybkości to zrób osobną tabele z statami
ad 2 było, nawet ostatnio o tym pisałem gdzie szukac dry.gif hint: forum: php, topic: forum
Major
Cytat
Nowe posty: jak to zrobić?

Sam sie oto pytałem smile.gif
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=20...40&#entry129428

Cytat
Piszę skrypt forum

Zauwazylem ze coraz wiecej osob pisze forum m.in. JA smile.gif
bela
http://www.opbp.info/ tutaj nie jedna osoba, lecz kilka pisze smile.gif
Riklaunim
Cytat(bela_666 @ 2005-01-15 00:07:39)
http://www.opbp.info/ tutaj nie jedna osoba, lecz kilka pisze smile.gif

I co z tego? OPB to zupełnie inna koncepcja niż moja tongue.gif
NuLL
Riklaumim - a czym się różni questionmark.gif

Co do skórek polecam stworzenie własnego systemu- SMARTY się nada smile.gif

Ja nie mam pomysłu na swój wogólen tongue.gif, ale co tam bo sam lubie rozwiązywać problemy i "wyważać otwarte drzwi"....

Pozdr
Riklaunim
Cytat(null @ 2005-01-15 16:55:45)
Co do skórek polecam stworzenie własnego systemu- SMARTY się nada smile.gif

NIE
po co mi smarty? Nie chodzi o znaczniki, chodzi o kod HTML tongue.gif Poza tym nie będę używał całego rozrośniętego smarty by zamienić 6 znaczników we wszystkich szablonach na {X} Wszędzie tylko smarty... najlepiej jeszcze ADOdb, klasy PEAR i wyjdzie coś "super" tongue.gif syf...

1. <center><?php echo $center; ?></center>
  2. <table width=\"100%\" border=\"0\" cellspacing=\"2\" cellpadding=\"0\"><tr>
  3. <td width=\"130\" valign=\"top\"><?php echo $left; ?><?php echo $right; ?></td>
  4. <td valign=\"top\"><?php echo $module; ?></td></tr></table>

jeżeli ktoś musi mieć {center} zamiast <?php echo $center; ?> to niech używa php-Nuke. tongue.gif Nie robię kolejnego mambo ani kolejnego skryptu dla debili. Skrypt ma spełniać określone zadania i takie pierdoły są sbędne tongue.gif
crash
Kurde sad.gif Jestem debilem bo nie lubie grzebać się w HTMLu żeby odczytać treść skryptu php...
Riklaunim
kod php jest w oddzielnych plikach tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.