Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: długi czas odpowiedzi serwera
Forum PHP.pl > Forum > Optymalizacja i pozycjonowanie stron - SEO
1992bartekk
Witam, mam problem z optymalizacją strony pod adresem http://re-action.pl/
Test wyników z pingdom https://tools.pingdom.com/#!/dzbWTT/re-action.pl

Próbowałem wszystkiego, usunięcie plików css i złączenie w jedno także nie przynosi rezultatu zatem w czym jest problem że jest aż tak długi czas odpowiedzi serwera na samym początku. Będzie bardzo wdzięczy za pomoc
nospor
Hm... a nie przyszlo koledze do glowy ze to wina skryptu na serwerze tudziez nieoptymalnych zapytan do bazy?
Pyton_000
Przecież to Wordpress....
1992bartekk
Jeśli skryptu to chyba nie wiele zrobię na stronie postawiony jest sklep z użyciem woocommerce... może jakieś cache ale chciałem tego uniknąć bo strona po wejściu w nowy link generuje się jeszcze wolniej
nospor
A nie pisaliscie zadnych wlasnych skryptow w nim? To czysty gotowiec? Jesli tak, to lipny ten woocomerce
1992bartekk
Cytat(Pyton_000 @ 8.12.2016, 12:42:05 ) *
Przecież to Wordpress....

wtyczki niezmieniane... własny szablon i kilka dodatków w js... czyli co nic z tym nie zrobię?
kayman
jak wiesz jak to zrobisz duzo, jak nie wiesz jak to niewiele
1992bartekk
Cytat(kayman @ 8.12.2016, 12:48:34 ) *
jak wiesz jak to zrobisz duzo, jak nie wiesz jak to niewiele

rozumiem że masz jakieś pomysły ku temu co mówisz? smile.gif
!*!
Nie przesadzasz zbytnio z tym czasem ładowania?

Z WP można zrobić wiele. Cache bazy danych, zamiana na strony statyczne, kompresja obrazu, odwołania do skryptów CDN (jako dodatek).
nospor
Cytat
Nie przesadzasz zbytnio z tym czasem ładowania?
Mi sie strona laduje prawie 3 sekundy. jak dla mnie to zdecydowanie za duzo i sie nie dziwie ze autor ma problem
1992bartekk
Robię update serwera, liczę ze to może pomóc a zwłaszcza aktualizacja php smile.gif
Turson
Zacznij od restartu apache
1992bartekk
restart już był apache nie jest niczym zawalony... sad.gif

no debil ze mnie biggrin.gif plik functions pełen niepotrzebnych funkcji... strona chodzi znacznie lepiej smile.gif temat do zamknięcia
Mtd13
Przepraszam a co kolega pozmieniał w tym pliku?
Webpiksel
Sprawdź czy masz zoptymalizowany CMS, proponuje wtyczykę JCH_OPTIMIZE_PRO lub coś podobnego. Dodatkwo sprawdź czy nie pobierasz jakiś plików z zewnętrznych serwerów, które mogą zwiększać liczbę odwołań
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.