Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny problem...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
herman_pl
Witam,
sprawa wygalda tak...uzywam appserv (apache+php+mysql) w najnowszej wersji (ale probowalem tez na starszej wersji)...
pisze sobie sklepik.. a dokladniej panel administracyjny...
wszystko jak do tej pory dziala ok... dane sa prawidlowo pobierane z bazy itd..
zrobilem dodawanie produktu z formularza.. wszystko jest ok -prodykty dodaja sie...
tym czasem robie podstrone do dodawania kategori... na takiej samej zasadzie.. kopiujac ten sam kod... nagle nie dziala?questionmark.gif nie wiem czemu wyskakuje blad:

Warning: mysql_connect(): Access denied for user 'herman'@'localhost' (using password: YES) in c:\appserv\www\sklep\adm\test.php on line 13

.... oto kod programu:
  1. <?
  2. $nazwa = $HTTP_POST_VARS['nazwa'];
  3. $opis = $HTTP_POST_VARS['opis'];
  4. if (!$nazwa)
  5. {
  6. echo(&#092;"<center>Musisz podać nazwę kategori<br>\");
  7. echo(&#092;"<br><Br><a href=\"javascript:history.back()\"><--Wróć</a>\");
  8. }
  9. else
  10. {
  11.  
  12.  
  13. $db =  mysql_connect($baza_adres,$baza_user,$baza_pass); //nawiazywanie polaczenia z baza
  14. mysql_select_db($baza_baza); //wybieranie bazy danych
  15. $nazwa = addslashes($nazwa);
  16. $opis = addslashes($opis);
  17. //Dodawanie produktu do bazy
  18. $wynik = mysql_query(&#092;"INSERT INTO kategorie values ('','$nazwa','$opis')\");
  19. if (mysql_affected_rows() > 0) echo (&#092;"Kategoria została dodana do bazy<br>\");
  20. else (&#092;"wystąpł błąd podczas dodawania kategorii do bazy<br>\");
  21. }
  22. ?>

Procedura laczaca sie z baza jest IDENTYCZNA jak przy dodawaniu produktu..
plik konfiguracyjny tez jest niezmieniony (includowany wczeniej dlatego tu nie ma include)....

prosze o pomoc bo juz nie mam pomyslu czemu tak sie dzieje...
ps. caly panel zawiera sie w pliki admin.php... i strony sa includowane wzgledem
zmiennej str=nazwasrony.. ..

pozdrawiam
maciek
herman_pl
Obawiam sie ze nie masz racji.
W głównym pliku includuje config z zmiennymii, i we wszystkich innych includowanych podstronach mam dostęp do tych zmiennych.
Ale dziękuje za próbe pomocy, spróbowałem zrobić to tak jak mówisz wpisując ręcznie dane i jest ten sam błąd.

Nie wiem czemu tak się dzieje, bo podstrona z produktami jest zrobiona analogicznie do tej z kategoriami...i tam nie ma problemu a tu jest...
bardzo dziwne....

Ten sklep to projekt na moja prace inż i przez ten błąd stoje w miejscu sad.gif(( a czas mnie nagli...

Jesli ktos ma jakis pomysł prosze o pomoc

pozdrrawiam
Maciek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.