Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Między oknami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Miko6
Jak przekazać jakąś informację między oknami przeglądarki, tzn. mam otwarte dwa okna np. pierwsze ze strona1 i drugie ze strona2 i jak przekazać informację pomiędzy strona2, a strona1?
cfk
w php łatwizna....zapis i odczyt do pliku....ale sądze ze musi to być w JS..to jeszcze zależy jak to dokładnie ma działać...bo jeśli jedno okno ma być generowane na podstawie drugiego to chyba wiem jak to zrobić....napisz co to ma dokładnie być??
Miko6
Chyba najlepiej by było gdyby w JS, bo w "strona2" ma być formularz, a "strona1" ma mieć kod php odpowiedzialny za dodanie danych z formularza do bazy i ma to się dziać automatycznie po przyciśnięciu przycisku dodaj w formularzu. Chodzi mi tylko o kod odpowiedzialny za przekazanie informacji między oknami.

------
EDIT
------

A i "strona1" generuje "strona2"!
cfk
znaczy nie kumam....chodzi ci normalnie o formularz który przesyła dane z jedej strony na drugą czy co?? bo jeśli tak to korzystasz z
  1. <form method="post" action="adres drugiej strony">
  2. <input type="text" name="ppp" >
  3. ....
  4. </form>

no i w nastepnym oknie zmienna o nazwie "ppp" zawiera dane z naszego przykładowego pola....
Miko6
Gdyby to było takie proste to bym to dawno zrobił. Chodzi mi oto, że "strona1" jest otwarta w 1 oknie przeglądarki, a "strona2" jest otwarta w 2 oknie przeglądarki. Na "strona2" jest formularz, który ma przesłac dane do "strona1", która jest otwarta w 2 oknie przeglądarki. Może być też przez:
  1. <form method="post" action="strona1">
  2. <!--formularz-->
  3. </form>

Ale w tedy musi odświerzyć okno przeglądarki ze "strona1".
cfk
a przez method="get" próbowałes?? tylko wtedy strona musiałaby sie odswieząc a to chyba było ostatnio na forum
Miko6
Dobra, podarujmy już to. Obejde się bez okienek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.