Hej.
Mam pytanie odnośnie podejścia pro do tematu. Załóżmy, że mamy w panelu admina 3 zakładki. Spotkania, Telefony oraz mój dashboard. W dashboardzie chcę wyświetlić dzisiejsze spotkania i telefony, w Telefony lista zaplanowanych telefonów, w Spotkania analogicznie - lista wszystkich moich spotkań. I teraz.
Czy do tego zrobić 3 kontrolery, w którym każdy będzie odpowiadał za swoje, czyli kontroller do dashboardu, kontroller do listingu spotkań i kontroller do telefonów, i do tego każdy ma mieć swoją klasę?
Czy może dwa kontrollery, jeden za dashboard, a drugi dać jako Activity (activity to rekordy zaplanowanych spotań i tel, gdzie jest koluman type warunkująca czy to tel, czy spotkanie).
Czy może jeszcze inna droga i jeden kontroller i jeden model - tylko wtedy w akcjach index(), store() itd kontrollera muszę dawać jakieś switch case żeby operować na danych i wyświetlać albo dashboard, albo spotkania albo telefony,
Które rozwiązanie lepsze - a może jeszcze inaczej? Wolałbym dać tel i spotkania jako jedna klasa, bo to są prawie identyczne kolumny w bazie (tylko spotkanie ma jedną kolumnę więcej). Pytam się, ponieważ tych opcji będzie z 15 więc wolałbym dobrze podejść do tematu.
Z góry dzięki za info :-)