dlatego proszę o pomoc.
Otóż mam taki kod w php:
Chodzi o to że gdy klikam w ikonkę: "ico_usun.ico" (czyli przycisk) to ma się usunąć cały div z klasą "rowGl", niestety usuwa się tylko div z klasą w selektorze a: deleteRow.
Nie wiem jak spowodować żeby usuwały się wszystkie divy, w których jest usuwana klasa "deleteRow" czyli począwszy od "rowGl" + wszystkie jego potomki.
Gdy mam jednego diva, to jest OK, działa bez zarzutu, ale już z bardziej skomplikowaną strukturą się nie daje. Czy to jest w ogóle możliwe do wykonania?
Poniżej kod ajax, który stosuję:
$('a.deleteRow').click(function(e) { e.preventDefault(); var parent = $(this).parent(); $.ajax({ type: 'get', url: usnRekord.php', data: 'ajax=1', beforeSend: function() { parent.animate({'backgroundColor':'#fb6c6c'},300); }, success: function() { parent.slideUp(300,function() { parent.remove(); }); } }); });
Próbowałem już różnych tricków z $('a.deleteRow') typu +, >, ~ z klasą rowGl, ale na nic

Zależy mi na tym rozwiązaniu ponieważ fajnie animuje usuwanie diva najpierw go animując na czerwono a następnie
zsuwa pozostałe divy do kupy

Jeśli ktoś wie jak można to zrobić i czy w ogóle można to będę wdzięczny za pomoc.
Te divy robią jakby za tabelkę, każdy jest oddzielony 1px odstępem i wygląda to jak tabela (styl kolorowani usunąłem żeby nie zaciemniać tematu)
i chciałbym tą formę utrzymać ale jeśli się nie da to trudno, wykombinuję coś innego.
Pozdrawiam
Marcin