Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sesje
Forum PHP.pl > Forum > PHP
pbanasiak
prawie zawsze widzę PHPSESID=32 znaki, ale czasami jest tam więcej niż 32 znaki i mam pytanie jak to można ustawić aby było np 12 znaków zamiast 32?
ReeV
z tego co mi wiadomo to nie zmienisz tego poniważ jest to normalne. Sesje przeważnie są zapisywane w dziwny sposób i linki mają długą dziwaczną (na pierwszy rzut oka wygląd) nazwę pewnych znaków wiec niestety z tego co mi wiadomo nie zmienisz tego.
rzseattle
Mozna napisac wlasny uchwyt sesji, poczytaj o session_set_save_handler" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
sobstel
Cytat(rzseattle @ 2005-03-27 21:36:50)

po co wytaczać artylerię jak można do tego użyć zwykłe session_id" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?

a domyślnie jest to zawsze ciąg 32-znakowy bo to hash MD5
rzseattle
[quote=sopel,2005-03-28 11:05:03][quote=rzseattle,2005-03-27 21:36:50] Mozna napisac wlasny uchwyt sesji, poczytaj o session_set_save_handler" target="_blank ?

a domyślnie jest to zawsze ciąg 32-znakowy bo to hash MD5 [/quote]
W sumie racja smile.gif. Jednak nie widze sensu ustawiania indentyfikatora sesji bez wlasnego uchytu. bedzie mialo to tylko efekt wizualny ale i to nie zawsze.
sobstel
szczerze mowiac osobiscie juz nie widze sensu ustawiania wlasnego identyfikatora sesji, nie przemawia do mnie argument wiekszej przejrzystoci kosztem bezpieczenstwa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.