Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] checkbox
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
bim
Mam formularz, w ktorym mozna dodatkowo wypelnic po zaznaczeniu checkboxa dodatkowe pola. Chcialbym, zablokowac uzupelnianie opcjonalnych pol do momentu zaznaczenia chceckboxa. Podobno JS sobie z tym poradzi.
bim
Na wstepie. Wielkie dzieki za pomocna odpowiedz. Pojawia sie jednka problem. Moja funkcja wyglada tak
  1. <?php
  2.  
  3. function show()
  4. {
  5. obj=document.getElementById('log');
  6. objCheck=document.getElementById('reg');
  7. if (objCheck.checked)
  8. obj.style.display=&#092;"\";
  9. else
  10. obj.style.display=&#092;"none\";
  11. }
  12. ?>

fragment formularza :
  1. <b> Zaznacz w celu dokonania rejestracji</b><br>
  2. <input type=\"checkbox\" name=\"reg\" value=\"1\" id=\"reg\" onClick=\"show()\"  >
  3.  
  4. </td>
  5.  </tr>
  6. <tr>
  7. <input type=\"text\" name=\"login\" size=\"25\" maxsize=\"16\" value=\"<?=$_POST['login']?>\" id=\"log\" style=\"display:none\">
  8.  
  9. </td>
  10. </tr>
  11. <tr>
  12. <td align=\"center\"> Hasło</td>
  13.  
  14. <td align=\"center\">
  15. <input type=\"password\" name=\"pass\" size=\"25\" maxsize=\"16\" style=\"display:none\">

Moje pytanie brzmi: Jakie id-mam nadac dla drugiego inputa? Takie samo jak do pierwszego? Co mam wpisac w funkcji show()?
  1. <?php
  2. obj=document.getElementById('id drugieho inputa?');
  3. ?>
Jeszcze raz proszeo pomoc.
nospor
Możesz zrobić wlasnie tak jaz zaproponowaleś, czyli nadać drugie id i się odwolać do drugiego obiektu.
Ale jeśli tych pól będzie więcej, to możesz te wszystkie pola wlożyć do div'a, nadać id dla tego div'a i jego pokazywać i chować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.