Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ze stylami
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
_Cartman
Mam problem - gdy chce uzyc styli ktore sa w innym pliku, to wszystko niby działa - kolory, pogrubienia ipt. w textarea poprawnie jest wielkosc, ale juz w całej stronie nie - oto moj arkusz styli:

Kod
textarea
{
 font-family: Tahoma;
 font-size: 9pt;
 color: #000000;
 border: 1px #000000 solid;
 background-color: #ffffff;
}

a:visited { text-decoration: none; color: #808080;}
a:link    { text-decoration: none; color: #808080;}
a:hover   { text-decoration: none; color: #cc0066;}

body
{
       font-family: tahoma;
       font-size: 10pt;
       color: #000000;}

problem w tym, ze nie wyswietla mi w całym dokumencie czcionki 10pt, a ja juz nie wiem dlaczego. I dzieje sie tak tylko pod internet explorerem.
Błagam o pomoc.

dodam ze ikonka ktora ma byc widziana w pasku adresu rowniez nie działa. kod odpowiedzialny z te akcje wsadziłem miedzy znaczniki <head> i jest on taki:

Kod
<link rel='SHORTCUT ICON' href='theme/images/ico.gif'>

<link rel=stylesheet href="theme/style.css" type="text/css">
hipero
IE to chłam.... więc spróbuj zamiast "body", dać cos w stylu "body,a,p,span" itp.
bela
Albo zmień na piksele winksmiley.jpg
Dravo
Co do iklonki to spróbuj tak:
  1. <link rel="Shortcut Icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" />

Natomiast co do wielkości to popróbuj z różnymi typami wartości. Ja na stronie używam wartości względnych, ponieważ mają one kilka zalet i są, w mniej więcej, podobny sposób interpretowane przez wszystkie przeglądarki, mam na myśli, że w każdej wygladają czytelnie.
xx-small, x-small, small, medium, large, x-large, xx-large.
Choć, tak jak w każdym przypadku trzeba użyć kilku trików, aby osiągnąć cel.
(Swoją scięzką wartości względne są bardziej dostępne i zalecane w WCAG 2.0
Co do pikseli sytuacja ma się podobnie, nie we wszystkich przeglądarkach 10px to 10px. smile.gif
hispano
Co do ikonki to wystarczy żeby jej nazwa była favicon.ico
_Cartman
ale tak sie dzieje tylko pod body... pod textarea czcionka prawidlowy rozmiar. small ani inne wasze sugestie niestety niedziałają... sad.gif
revyag
Pewnie używasz tabelek na stronie. W takim wypadku musisz ustawić rozmiar czcionki również dla tabeli.
_Cartman
jezu dzięki smile.gifsmile.gifsmile.gif juz dziala smile.gifsmile.gifsmile.gif jescze raz wielkie dzieki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.