Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: target
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
simon_n
Gdy moje strony opierały się na tabelkach to po na jechaniu linka z menu tekst pokazywał mi sie w drugiej tabelce bo pisałem np. <a href="...html" target="srodek">
A jak to zrobić za pomocą div-ów mozna w nich umieści polecenie target tak aby wysyłał dokumentdo drugieo div-a questionmark.gif
cube
A nie chodziło Ci o ramki (pisząc tabelki) ?
Sprawdź includowanie.(prosty przykład)
simon_n
Dzięki za pomysł smile.gif ale chciałbym zostać narazie tylko przy xhtml-u i css, masz racje pomyliłem sie pisząc tabelki zamiast ramki
kamiseq
wiesz chyba ci bedzie to trudno zrobic bez ramki

ale np mozesz uzyc js po nakliknieciu lub najechaniu myszka bedzie sie pokazywal blok czy co tam chcesz gdzie chcesz!
Kod
onMouseOver=\"document.getElementById('adres').style.display = 'block';\"
onMouseOut=\"document.getElementById('adres').style.display ='none'\";

i pojawi sie lub zniknie
Kod
<div id=\"adres\"class=\"czarny12\"align=\"center\"valign=\"top\">
                                                                                                                                                       ul. Kazimierza Wielkiego 51<br />        
                                                                                                                                                       30-074 Kraków<br />
                                                                                                                                                       tel. (+12) 623 73 14<br />
                                                                                                                                                       tel. (+12) 623 72 82</div>
tylko ze to jest fragment php wiec wszystki " musialy byc zamienione\" zeby sie nie plul:) jak bedziesz to pisal pod normalnym html to pozamieniaj.

tak sie mozesz bawic ale nie jestem przekonany czy o cos takiego ci chodzi
simon_n
Przy urzyciu ramek stosowałem target a jak komunikacja powinna wyladac w przypadków <div> - ów questionmark.gif macie jakieś pomysły questionmark.gif
sobstel
@simon_n, bez kombinowania z javascriptem nie "zasymulujesz" ramek. poza tym skoro jestes do nich tak przyzwyczajony, jak widac z powyzszych postow, uzywaj

Kod
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

natomiast bez ramek konstrukcje strone robi sie zupelnie inaczej, np. przy uzyciu php uzywajac instrukcji include
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.