Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Dopasowanie tabel HTML do druku
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Holrin
Witam.

Poszukuje sposobu na dopasowanie strony HTML z tabelka do druku tak, aby zawartosc miescila sie na kartce A4. Czy jest na to jakas metoda, bo jak na razie nic nie znalazlem ? Domyslam sie, ze zostaje mi reczne wklepywanie rozmiarow tabeli ? Sposob moze dzialac tylko na IE, nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia, gdyz i tak uzywam HTML do generowania raportow spod aplikacji uzywajacej systemowej kontrolki TWebBrowser.

Dzieki za wszelka pomoc,
Pozdrawiam.

Przepraszam, dawno nie bylem na forum i nie zwrocilem uwagi na zmiane struktury. Prosze o przeniesienie do wlasciwej kategorii.
yavaho
Po stronie serwera nie mozna uzyskac takich informacji jaka drukarke posiada klient. Dopasowanie strony musi byc zrobione po stronie klienta. A wiec trzeba do tego wykorzystac JS albo PDF.
Holrin
Cytat
Po stronie serwera nie mozna uzyskac takich informacji jaka drukarke posiada klient. Dopasowanie strony musi byc zrobione po stronie klienta. A wiec trzeba do tego wykorzystac JS albo PDF.

Przeczytaj posta zanim na niego odpowiesz...

Cytat
(...) gdyz i tak uzywam HTML do generowania raportow spod aplikacji uzywajacej systemowej kontrolki TWebBrowser.

Wiem, ze po stronie serwera sie nie da, to raczej oczywiste. Pytalem bardziej o sposoby w CSS albo samym HTML.

Pozdrawiam.
Rastman
a nie możesz:
Kod
<style>
table
{
  width: 20cm;
}
</style

questionmark.gif?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.