Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki skrypt Galerii Internetowej ?
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Legro
Jaki skrypt galerii internetowej polecacie ? Najważniejsze to, aby:

- był panel admina
- dodawnie zdjęć tylko przez admina
- tworzenie kategori tylko przez admina
- miniaturki, a jak się na nie klika to się pokazuje całe zdjęcie
- prosty, ale rozbudowany i bezpieczny (jak najmniej dziur)
- łatwe przystosowanie grafiki
- jakieś bloki menu

P.S - może wiecie jaki skrypt jest użyty na stronie www.piekne.com questionmark.gif? Bo mi się podoba.. Są kategorie, miniaturki, bloki menu po obu stronach biggrin.gif:D
tiraeth
Coppermine? 4images ? Poszukaj na HotScripts.pl / HotScripts.com
Legro
Takich odpowiedzi to na innych forach też się doczekałem. Jest w nich opcja bloków menu ? Albo, że zdjęcia może dodawać tylko, podkreślam tylko admin ? Bo raczej nie sądze :/
sobstel
Cytat(Legro @ 2005-07-18 11:48:07)
Takich odpowiedzi to na innych forach też się doczekałem. Jest w nich opcja bloków menu ? Albo, że zdjęcia może dodawać tylko, podkreślam tylko admin ? Bo raczej nie sądze :/

skoro nie mozsz nigdzie otrzymac odpowiedzi, sciagnij skrypt jeden z drugim i sprawdź to samemu! nie widze wielkiego problemu.
tiraeth
Cytat(Legro @ 2005-07-18 12:48:07)
Takich odpowiedzi to na innych forach też się doczekałem. [...]

To może też Ci napisali, że istnieje coś takiego jak Google?
Legro
4images nie ma PL wersji. A Coppermine to widziałem demo na stronie Sourceforge i nie ma bloków menu (tak jak na stronie piekne.com) i albumy, zdjęcia mogą tworzyć też userzy :/
Luke
Funkcjonalnosc, o ktorej piszesz posiada eZ publish. W polaczenie z ImageMagick daje praktycznie nieogrniczone mozliwosci edycji i manipulacji obrazem. Jeżeli na Twoim serwerze nie masz dostepu do ImageMagick, mozesz korzystac z bibliotki GD, ktora ma miejsze mozliwosci, jednak dla Twoich potrzeb powinna wystarczyc.

http://www.imagemagick.org/script/examples.php
Legro
No, Luke biggrin.gif Very very dzięki cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.