php programmer
28.07.2005, 14:36:53
dlaczego przy dobrze działającym PgAdminie po przeniesieniu na inny serwer pojawiają się dziwne błędy i jak temu zaradzić. Najczęściej występujący błąd to:
Notice: Only variable references should be returned by reference in ... on line 93
nospor
28.07.2005, 14:38:46
domyślam się, że na tym innym serwerze masz inną wersję php. Stąd te noticy. Rózne wersje php róznie podchodziły do spraw zwracanych referencji
php programmer
28.07.2005, 14:49:00
No tak, ale teraz jest wyższa wersja niz przedtem,
to co ja mam teraz zrobic? przebudowac cały portal? to by było zbyt wiele roboty.
Myślałem że php tak jak wszystkie inne produkty są zgodne wstecz.
nospor
28.07.2005, 14:53:53
Hihi, no bo jest zgodny (do czasu

). On ci na razie wali tylko notice a nie zaprzestaje pracować. Informuje cię, że powoili php wycofuje się z takiego rozwiązania. W każdym języku w koljenych wersjach pewne rzeczy są "deprecated". php też nie jest gorsze
Jabol
28.07.2005, 15:26:42
pewnie na poprzednim serwerze miałeś wyłączone error_reporting, albo conajmniej E_NOTICE, a tutaj jest włączone.
php programmer
28.07.2005, 16:04:31
to znazy że mam przestarzałą wersje PgAdmina?
Może wystarczy wgrać nowszą wersję PgAdmina, która uwzględnia nowsze wesje języka php?
i jeszcze korzystając z okazji
dodam że po przeniesieniu na inny serwer
skrypt nie rozpoznaje funckji mail,
co prawda dałem już pytanie na forum,
ale mi powiedzieli że trzeba skompilowac dobrze php tak zeby tą
funkcję mail rozpoznawało, tylko że ja nie jestem na takim zaawansowanym etapie
żebym sobie sam kompilował php, ma ktoś rade?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.