Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pole formularza select zakrywa menu w javie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
demonstrator
W górnej części mam zdefiniowane menu w javie "pop-up menu" (takie jak oferuje Macromedia Dreamweaver 2004 MX) które po najechaniu myszką na link wyświetla inne linki.
Pod spodem musi być pole formularza typu select z rozwijaną listą.
Pole to psuje menu i przykrywa je gdy najedzie się myszką na menu - wygląda to strasznie sad.gif i nie wiem jak to poprawić questionmark.gif proszę o pomoc - znajomy mówił że tego nie da się naprawić questionmark.gif?
można pole formularza typu select wrzucić do warstwy i nadać mu nakazać ukazywać się pod spodem questionmark.gif? jak to zrobić Proszę o pomoc

tu też o tym mowa http://forum.java.sun.com/thread.jspa?thre...ssageID=1274231
nospor
pole select przykrywa menu (warstwy) tylko w jakiejść przeglądarce. NIe pamiętam w jakiej. Też się z tym bujałem. ROzwiązałem to tak, że gdy select pokrywa się z menu to chowam selecta i jest git.
demonstrator
Jak chowasz pole select formularza - da się to zrobić dymamicznie questionmark.gif?
A przeglądarka oczywiście IE
nospor
Gdy rozwijam menu, sprawdzam czy nie pokrywa się on z selectami na stronie. Sprawdzam też czy nie pokrywa się z iframe na stronie, gdyż z kolei w jeszcze innych przeglądarkach iframe zakrywa menu. Jeśli się najeżdżają to chowam selecta, iframe.
Aby sprawdzić trzeba pobrać współrzędne żądanyc obiektów i porównać. Nie podam ci kodu bo nie mam go przy sobie

pozatym przenoszę z php na js
demonstrator
Dzięki za naprowadzenie to mi powinno wystarczyć biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.