Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tekst w okienku do osobnego pliku
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
mateuszgabrys
Witam Serdecznie!Potrzebuję pomocny i będę wdzięczny za każdą radę!Mianowicię potrzebuję skrypt , który po wpisaniu danych do takiej strony http://www/gabrys.net.pl/dodaj.htm zapisze mi te dane na innej stronie np.wyniki.php . Chciałbym to umieścić w jportalu dlatego zamieściłem to w tym dziale , ponieważ nie wiedziałem gdzie indziej to przypasować.Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc

Z poważaniem

Mateusz Gabryś
nospor
Bardzeij to pasuje do php poczatkujacy.

Co rozumiesz przez pojecie "zapisze na innej stronie"? Zapisze do bazy?, wyswietli?
Musisz w innym skrypcie odebrać te dane z formularza. Poczytaj se o formluarzach, zmiennych superglobalnych $_POST, $_GET.
Z Twojego opisu cięzko cokolwiek załapać.

ps: witamy na forum biggrin.gif
mateuszgabrys
Witam!Może piszę nie zbyt jasno smile.gif Chodzi mi o to , ze po wypełnieniu danych na stronie podanej w moim poście powyżej zostaną one automatycznie zapisane na osobnej podstronie(nie koniecznie musi być to osobna podstrona.Dla przykładu: Chcę aby wpisywali mi się na stronę wszyscy miłośnicy psów.Po wypełnieniu tych danych automatycznie zostaną dodani do "spisu" miłośników psów.Dziękuje

Z poważaniem

Mateusz Gabryś
nospor
No i super biggrin.gif Tylko że ci miłośnicy psów muszą być gdzieś zapamiętani. I teraz masz do wyboru. PLik lub baza danych. Oba rozwiązania przewijają się przez forum, z czego baza najczęsciej. Musisz więc trochę poszukać i poczytać o tym o czym ci wcześniej wspomnialem.
mateuszgabrys
Nospor!Dziękuję Serdecznie za pomoc , jednak byłbym bardzo wdzięczny gdybyś choć troszkę mnie naprowadził.Bo faktycznie znalazłem dużo , jednak kompletnie nie mam pojęcia jak to wszystko połączyć z moim fan klubem miłośników psów smile.gif

Z poważaniem

Mateusz Gabryś
nospor
jak juz pisalem musisz się zdecydować czy to będzie plik, czy bazka. Jak bazka to musisz tabele stworzyc, w której będziesz pamietal to co chcesz. A potem to już tylko odpowiedni skrypt.
Jak się zdecydujesz i sklecisz coś z tego co znalazles i nie bedzie dzialać to podziel się na forum swymi wypocinami.
mateuszgabrys
Hej.Niestety php nie jest moją mocną stroną i mimo mojego wysiłku nic z tego co znalazłem nic mi nie mówi.Nie wiem jak to połączyć z moim plikiem.Co do tego czy to będzie baza czy plik to jest mi to raczej obojętne ze wskazaniem na plik.Dziękuję , Pozdrawiam

Z poważaniem

Mateusz Gabryś
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.