Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MS Acces i MySQL] baza jest z a tabeli nie widać
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
dorzak
Witam smile.gif
Życie początkujących jest ciężkie smile.gif

MS Kupa 2000 server, Apache, php, MySQL (krasnal) i baza stworzona w Accesie.
Zainstalowałem sterowniki ODBC i utworzyłem DSN. Po restarcie serwera pojawiła mi się kolejna baza widoczna w PMA, niestety tabela jest nieosiągalna. Przestudiowałem całe forum wszerz i wzdłuż - od razu widać, że to nie jest najpopularniejsze zestawienie (Winda, Acces i MySQL) . Jak zmusić ODBC do przetłumaczenia accesowej bazy na język ludzki questionmark.gif
Przeoczyłem coś ale bez sugestii nie ruszę dalej (spostrzegawczość rozwinie się w miarę nabywanej wiedzy a w tym czasie wdzięczność okryje się wstydem :wink: )

Pozdrawiam
PorkOne
OK, dokladnie nie pamietam jak ja to zrobilem, ale postaram sie pomoc.
1. sciagasz ze strony mysql-a sterownik odbc, zakladam ze accessa masz zainstalowanego
2. sciagnij sobie z http://mysqlfront.sstienemann.de/ program do zarzadzania baza mysql.
3. o ile pamietam, to wlasnie ten program ma mozliwosc importu z bazy accesowejm, jesli nie, to utworz DSN dla bazy access i zaimportuj tym programem dane przec ODBC
thats all
dorzak
Dzięki wielkie ....Rzeczywiście przy pomocy MySqlFront, udało się bez bólu zaimportować bazę Accessa teraz mam widoczną zarówno bazę, jak i tabele ....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.