Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS] Dodanie pól w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Najki
Czy można jakoś przez JavaScript dodawać nowe pola do formularza bez przeładowywania strony?

Mam formularz o dwóch polach (input-text i select) i chciałbym, aby za każdym kliknięciem dodawane były kolejne takie dwa pola (najlepiej z możliwością ich usunięcia również jednym kliknięciem).

Ma ktoś pomysły? Ja jestem kompletnie zielony w JScript.
mike
Też miałem kiedyś podobną zachciankę. Może to: Dodawanie elementów formularza, Dynamiczne..., Ci pomoże.
Najki
Skrypt na odkrywanie/ukrywanie mam. Chodzi o to, że chciałbym dać możliwość użytkownikowi wprowadzenia wielu wpisów naraz, więc najlepsze rozwiązanie to to o czym pisałem, tak muszę definiować elementy, które i tak zostaną puste i sprawdzać :/.
mike
Oj, przepraszam. Myślałem o innym wątku niż Ci wkleiłem.

Przeedytowałem swojego posta wyżej i już teraz powinno być dobrze.
FiDO
www.quirksmode.org -> W3C DOM -> Forms -> Extending Forms
Najki
@mike_mech: dzięki, ale nie wiedziałem jak rozszerzyć dodawane pola o pole <select>, więc skorzystałem z pomocy FiDo

@FiDo: dzięki, właśnie takiego skryptu szukałem, jest idealny smile.gif. Jeszcze raz dzięki.
FiDO
Cala ta strona jest idealna, polecam ;]
Najki
Dodam do ulubionych i przed zadaniem kolejnego pytania z cyklu JScript, zerknę wpierw na nią, skoro taka idealna winksmiley.jpg.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.