Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dynamiczny formularz
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
artur81
Witam!
Chcę wyszukiwać dane z tabeli. Pola row_id, nr_o, nr_l, nr_b, nazwisko. Wszystkie oprócz nazwiska są numerami, ale to nieitoten. Problem tkwi w tym że nie zawsze chciałbym mieć możliwośćwyszukiwania po wszystkich kryteriach. Np chciałbym wyszukac elementy gdzie 1<row_id<100, a innym razem jeszcze oprócz 1<row_id<100 dodać 4<nr_o<32. Chciałbym osiągnąć cos takiego że zrobię sobie formularz z checkoboxami i tam będę wybierał opcje po kórych chcę wyszukiwać i wtedy ponizej dynamicznie będą dodawały mi się pola w ktore mam wpisac zadane wartosci do wyszukania. Idealnie byloby jesli nie musialbym przeladowywac strony, tylko zaznaczam chcekboxa a ponizej pojawia sie pole do wpisania, odznaczam, pole znika. Mam nadzieję że wyraziłem się jasno. Jak napisać taki kod, ewentualnie może podsunelibyscie mi inne rozwiazanie, osobiscie nic mi nie przychodzi do glowy...
P.S. O Javie Script nie mam pojęcia sadsmiley02.gif

ewentualnie jakiś sposób na to zeby zeby szukac tylko po tych wartosciach ktore sa wpisane, ale jakos nie widzę tych if'ów za dobrze..
TomASS
To powinno pomóc, swoją drogą jeśli będziesz te dane wczytywał z bazy danych, to strona będzie bardzo "ciężka" (Kod JS + wszystkie potrzebne i nie potrzebne dane), lepiej użyć do tego samego php.
artur81
już nieaktualne, dałem sobie spokój z java i zrobiłem inaczej w php, ale efekt ten sam guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.