Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload Procentowo
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Daimos
Gdzies takie cos kiedys widzialem, wie ktos moze jak zrobic cos takiego?
procentowo pokazuje ile pliku juz sie wrzucilo na serwer
mike
Wpisałem w Googlu: upload progress bar in javascript oraz upload progress bar in php i mogłem przebierać w rozwiązaniach.

Pamiętam że na forum też już było to poruszane.

I teraz ciekawi mnie dlaczego Ty nie pomyślałeś o tym żeby poszukać :?:
Daimos
rownierz wpisalem
pelno skryptow ktore dzialaja w polaczeniu z ASP
a mi potrzebna sama java ;>
Vogel
Cytat(buffalo soldier @ 2005-11-22 12:34:37)
a mi potrzebna sama java ;>

to chcesz to w JAVA czy w JavaScipt? O_o
Daimos
no javascript najlepiej smile.gif
sztosz
Mam wrażenie buffalo soldier, że tego nie wiesz, więc napiszę: JavaScript nie ma praktycznie nic wspólnego z Javą. bez obrazy smile.gif
revyag
A HotSctripts odwiedziłeś ?
http://hotscripts.com/search/7265455.html
powinieneś coś znaleźć.
Spirit86
w sumie też mam podobny problem. Jednakże czy nie łatwiej by było, aby sprawdzać postęp załadowania strony, tak, żeby był on wyrażony w procentach? smile.gif Czy to jest wogóle możliwe?
dr_bonzo
Ale po co wam taka opcja -- skoro user wysyla plik to powinien wiedziec ze trona nie pojawi sie dopoki on sie nie wysle. Czas oczekiwania jest zalezny od szybkosci transmisji i wielkosci pliku.
Opera (blE smile.gif) pokazuje ile danych juz wyslala.
Spirit86
Opera jest fajna. No, ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Czy istnieje możliwość za pomocą JS sprawdzenia w jakim stopniu została załadowana strona? Jeśli tak, a wydaje mi się, że jest to możłiwe, bo gdzie już widizałem procent załadowania strony w JS, tylko nie pamiętam gdzie, to JAK ? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.