Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyciąganie pojedyńczych klatek z plików video
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sadek
Witam,

Czy istnieje może sposób na "wyciągnięcie" pojedyńczej klatki z pliku video oraz jej zapis w formie zdjęcia? Chodzi mi o skrypt który jest wykorzystywany np na putfile.com, gdzie automatycznie przy uploadzie pliku video, generowana jest miniaturowe zdjęcie 70x70 px bedace pomniejszoną jedną z klatek samego filmu. Znalazłem wcześniej ten post, ale niestety nikt nie odpowiedział. Mam nadzieję, że ktoś wie jak to się robi, bo szukam już tego w internecie od dość dawna. Na zagranicznych forach nie wiedzieli jak, mam nadzieje ze Polak jednak potrafi :-)
mike
ffmpeg-php
Cytat
(...) It has methods for returning frames from movie files as images that can be manipulated using php's image functions. (...)
sadek
Hmm, tylko jak to zainstalowac?

Posiadam server Business Starter na home'ie. Czy musze się zatem dogadywać z administratorem servera, żeby on zainstalował dodatkową bibliotekę? Pozdrawiam.
ElemenT
na home.pl to nic nie wskurasz
to jest hosting nastawiony na jak najwieksze klepanie kasy i na masowke i nie interesuje ich klient wymagajacy

niestety

nie chcieli nawet przepiac subdomeny na inny katalog dla MSWiA gdy ci tego bardzo potrzebowali wiec watpie by dla Ciebie wgrali ta biblioteke...

przykro mi sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.