Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Lista rozwijana+nowe okno
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
bim
Czy mógłby mi ktoś pomóc? Mam małą wiedzę jeśli chodzi o JS. Mam formularz w php, w którym wprowadzam dane, oraz wybieram rekord z listy rozwijanej. Za pomocą przycisku otwieram nowe okno, które ma charakter formularza. Drugi formularz ma za zadanie dodać oraz sprawdzić poprawność nowego rekordu, który miałby być widoczny na liście rozwijanej pierwszego formularza. Jak odświerzyć listę w pierwszym formularzu po zamknięciu drugiego okna? Czy to jest wykonalne?questionmark.gif Pozdrawiam.
revyag
Jak to odświeżyć listę ? Co najwyżej możesz przeładować okno.
W popupie dajesz:
  1. <body onunload="window.opener.location.reload()">
bim
Chodzi mi o odświerzenie samej listy. Jeśli odświerzę cały formularz to zostaną wyczyszczone wszystkie wprowadzone do tej pory dane:( Jest na to jakiś sposób?questionmark.gif
revyag
Możesz zapamiętać zmienne z formularza np. w sesji i po odświeżeniu strony wpisać je tam od nowa.
bim
Rozumiem. Jak tylko sprawdzić czy okno zostało zamknięte i pobrać dane z sesji do formularza? Pozdrawiam.
revyag
Po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że to rozwiązanie będzie jednak zbyt karkołomne, trzeba wtedy wykonać kilka bezsensownych z punktu widzenia poprawnej organizacji forumlarza i strony operacji.
Napisz dokładnie co rozumiesz przez odświeżenie listy: ma wyglądać tak jak po załadowaniu strony - nic nie wybrane/wybrana pierwsza opcja ?
bim
Zrobiłem zgodnie ze wskazówką
Kod
Możesz zapamiętać zmienne z formularza np. w sesji i po odświeżeniu strony wpisać je tam od nowa.

i działa ok rolleyes.gif Przynajmniej na chwilę obecną... smile.gif Dziękuję za pomoc.
TomASS
Wydaje mi się, że zapamiętywanie danych z jeszcze nie wyslanego formularza w sesji to troszkę - hmm... może być czasochłonne - np. jak formularz ma 30-40 pól..... ja polecałbym, aby do modyfikacji listy użyć JS, a właściwie AJAXa - nie powinno być kłopotu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.