robię stronkę i chciałem, żeby wszystkie obrazki z napisami na niej tworzyły się w locie. Udało się wszystko pięknie. Tyle, że okazało się, że home.pl korzysta nie z dołączanej do php biblioteki GD tylko innej (czytaj starszej - ponoć względy bezpieczeństwa

Ok. No to olać ich. Skorzystam z ImageMagick. Tyle, że jest to dla mnie sprawa zupełnie nowa więc mam problemy. Dokładniej jak wyświetlić obrazek stworzony dzięki takiemu skryptowi w locie

<? $text1 = "Jakiś "; $text2 = "tam napis"; $cmd = " convert -size 320x85 xc:transparent -font arialbd.ttf -pointsize 16 -draw "text 25,60 '$text1 $text2'" -channel RGBA -gaussian 0x2 -fill "rgb(100,100,100)" -draw "text 25,60 '$text1 $text2'" obrazek.png"; ?>
Myślałem nad czymś takim:
<?php $text1 = "Jakiś "; $text2 = "tam napis"; $cmd = " convert -size 320x85 xc:transparent -font arialbd.ttf -pointsize 16 -draw "text 25,60 '$text1 $text2'" -channel RGBA -gaussian 0x2 -fill "rgb(100,100,100)" -draw "text 25,60 '$text1 $text2'""; imagepng($im); imagedestroy($im); ?>
ale oczywiście nie działą. Może ma ktoś większe doświadczenie z obrazkami?
Bardzo nie chcę zapisywać tych obrazków na dysku, a jak nie będe wiedziałjak to zrobić będe musiał

Do tego myśle, że ten temacik się przyda bo na temat imagemagick nie za wiele jest na forum

Pozdro