Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie z pogranicza php i MySQL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kasjus
Mam takie pytanie:
Czy może ktoś z was robił taką konsolę MySQL na stronie?
Chodzi o to by z poziomu strony - nie Wiersza Poleceń - można było formułować zapytania do bazy i tam też otrzymywać wyniki.
dr_bonzo
A phpMyAdmin ci nie wystarcza?
A napisanie takiego czegos to proscizna - wybierasz parametry polaczenia, i dolaczasz <textarea> na kod SQL, w php lacyzsz sie z baza, wykonujesz podane zapytanie i printujesz wyniki. Ale to samo masz juz w phpMyAdminie smile.gif
SongoQ
Kiedys tez myslalem o czyms takim, ale to nie ma powodzenia, bo jesli bedziesz rozwijal to powstanie kolejny phpMyAdmin.
kasjus
Jak to ławto skąplikować odpowiedź na proste pytanie smile.gif

Chodzi mi o to aby użytkownik programu mógł z poziomu bazy wykonać proste zapytania do bazy MySQL i wyniki obejrzeć na stronie. To samo może zrobić logując się przez wiersz poleceń ale chciałbym aby mógł wykonać to na stronie
Np:

Select * from tab1;

...i poniżej ogląda sobie wyniki tak jak w wierszu poleceń - nic innego. Nie interesują mnie żadne możliwości ustawień, statystyki nic...nic.. nic...więcej.
Chodzi o to by mógł wykonać tylko 3 polecenia dla zmiennych warunków (w zależności od pól, które zawierają tabele do których skierowane jest zapytanie)
SELECT, DELETE, UPDATE
TYLE smile.gif
Nie wiem czy to jest mozliwe, i wiem że można to wykonać w wierszu poleceń, ale ja chce na stronie.
LBO
hmmm.. wroc wyzej przeczytaj to...
Cytat
A napisanie takiego czegos to proscizna - wybierasz parametry polaczenia, i dolaczasz <textarea> na kod SQL, w php lacyzsz sie z baza, wykonujesz podane zapytanie i printujesz wyniki. Ale to samo masz juz w phpMyAdminie smile.gif

cala rzecz w zabawie formularzem i odpowiednim formatowaniem result z mysql_query();, nic dodac, nic ujac
SongoQ
Teoretycznie wystarczy Ci print_r tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.