Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z js
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
podziak
witam,

mam taki fragment kodu:
  1. ?>
  2. <script>
  3. function pokaz(numer)
  4. {
  5. b=window.open("wiecej.php?id="+ numer,"width=200px,height=280px,toolbar=0,scrollbars=0,resizable=0,status=0");
  6. }
  7. </script>
  8. <?php
  9. echo "<tr><td><font class=newsTyp1><b><a href=# onClick=pokaz($a_row[id])>Pokaz więcej</a></b></font></td></tr>";
  10. ?>

I chcialbym wiedziec dlaczego w Mozilli mi elegancko dziala a pod IE pokazuje mi blad na stronie "Nieprawidlowy argument"

Czy IE inaczej interpretuje JS'a i w jaki sposob mialbym fragment tego kodu napisac aby dzialalo pod wszystkimi przegladarkami.

Z gory dziekuje
kszychu
W kwestii formalnej: piszesz o problemie z javascriptem a umieszczasz to w dziale php. Weź może przeczytaj z łaski swpjej Regulamin i stosuj się do niego!

Temat przenoszę.
podziak
krzychu: moze i tak ale to ma powiazanie z php jakbys przyjrzal sie w kodzie winksmiley.jpg
nospor
Cytat
ale to ma powiazanie z php jakbys przyjrzal sie w kodzie
ty tak na poważnie czy to jest żart? bo jak zart to mozesz zarobic za nabijanie postów.
to ze ty html generujesz w php to nas malo obchodzi. Problem jest na poziomie html/js a nie php.
podziak
dobra whatewer teraz pytanie jest czy ktos zna odpowiedz...
ArturS
  1. <?php
  2. echo "<tr><td><font class=\"newsTyp1\"><b><a href=\"javascript: void(0)\" onClick=\"pokaz($a_row[id])\">Pokaz więcej</a></b></font></td></tr>";
  3. ?>

onClick="nazwa_funkcji()" <- chyba zwykły brak cudzysłowu ("). Po poprawieniu zdaje się działać (chyba ze nie wychwyciłem błędu o jaki Ci chodzi).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.