Stanąłem przed problemem, którego nie mogę obejść. Dla większości pewenie sprawa błaha jednak dla mnie jako laika w JS nie do przejścia. Mam taki kod (tyle mi się udało do tej pory wypocić.
<script type="text/javascript"> function przelicz_suma() { gaz=parseFloat(document.wplata.gaz.value); prad=parseFloat(document.wplata.prad.value); tel_kom=parseFloat(document.wplata.tel_kom.value); tel_stac=parseFloat(document.wplata.tel_stac.value); isko=parseFloat(document.wplata.isko.value); inne=parseFloat(document.wplata.inne.value); prowizja=parseFloat(document.wplata.prowizja.value); var suma; suma = gaz + prad + tel_kom + tel_stac + isko + inne + prowizja; var suma_wplat = document.wplata.suma_wplat; suma_wplat.value += suma; } </script> </head> <body> <form method="GET" action="wplata_action.php" name="wplata"> <input type = "hidden" name="akcja" value="dodaj">
Chcę osiągnąć coś takiego żeby skrypt umieszczał mi w polu suma_wplat sumę pól gaz, prad, tel_stac, tel_kom, inne, isko. Dodatkowo w polu prowizja ma się znajdować kwota 2,5 przemnożona przez ilość wpłat większych od zera z pól gaz, prad, tel_stac, tel_kom, inne, isko. Wszystko byłoby fajnie jakbym mógł odświeżyć stronę. Bym to proste działanie napisał sobie w php. Z tym że niestety nie mogę, wszystko musi być przeliczone zanim wpis zostanie dodany do bazy. Możecie mi pomóc?