Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][JS][advAjax] Jak można przesłać tablice?
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
eMartio
Jak można przesłać z php tablice np. array('element1', 'element2', element3'); do JavaScriptu, aby odebrać ją jako obj.responseText w advAjax?
LBO
advAJAX.post()
NuLL
@LBO - Dostales ostrzezenie za pisanie bzdurnych postow. Osoba zakladajaca temat napewno wie jak sie wysyla i odbiera dane. Spytala sie o przeslanie tablicy - twoj post nie ma zwiazku z tematem.
Pytanie o przeslanie tablicy a nie ogolne wyslanie zadania w advAjax

Aby przeslac tablice nalezy ja najpierw zserializowac dzieki f-cji serialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual a potem zdeserializowac http://forum.php.pl/index.php?showtopic=45089
seaquest
A tak jeszcze powiem dodatkowo, że zawsze można wysyłać dane XML'em.
Przykład:

1. <?xml version="1.0" ?>
  2. <document>
  3. <element>pierwszy</element>
  4. <element>drugi</element>
  5. <element>trzeci</element>
  6. </document>

A później skorzystać z responseXML, a dane czytać za pomocą DOM (getElementsByName). Ja osobiście wolę tak.
bigZbig
A propos XMLa - zakladam, ze wiesz jak zmienic w php tablice w xmla. Ja natomiast chciałbym Ci podpowiedziec co zrobic z tym xmlem w js. Przeczytaj ablicy_w_javascript/pl/' target='_blank. Z tego artykułu dowiesz się nie tylko jak w js zmienic xmla spowrotem w tablice ale co potem z ta tablica zrobic.

edit
--------
Nie zauwazylem ze NuLL podal juz linka do tematu w ktorym wspominam o tym artykule. Za to moge Ci zaproponować jeszcze jeden tutorial o którym piszę tutaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.