marshal
29.04.2006, 14:57:25
Mamy pytanie:
czy jest mozliwe wygenerowanie przez skrypt kilusekundowego pliku dowolnego formatu (lub ew jakiego?) z istniejacego juz wiekszego filmu? Mam tu na mysli cos co ideowo podobne byloby dla imagejpeg dla zdjec
ew. czy jest mozliwe przy ladowaniu jakiegos filmiku na serwer stworzenie kilkusekundowej zajawki ktora zapisalaby sie na dysku?
ostatecznie czy jest mozliwe zrobienie kilku screenow gifowskich i zmontowanie ich w pseudo filmik (czyli animowany gif)
chodzi mi o to, zeby mogl to robic skrypt automatycznie - ktos laduje film, a reszta zajmuje sie skrypt.
oczywiscie pytanie tez brzmi jak to mozna wykonac?
z gory dziekuje za jakakolwiek podpowiedz :-)
akubiczek
29.04.2006, 19:11:16
Nie widziałem klas w php do robienia czegoś takiego przy użyciu samego php. Ja sie posiłkuję programami mencoder i ffmpeg zainstalowanymi na serwerze.
marshal
30.04.2006, 00:29:03
uhm, jest to jakis slad :-)
a moglbys mnie naprowadzic jak sie tym poslugujesz?
np uruchamiasz w skrypcie php za pomoca execa mencodera z odpowiednimi parametrami dla dopiero co zaladowanego pliku? cos w tym stylu?
(jak pogooglowalem za ffmpeg to mi wyszlo ze to dla mac'ow jest...(?) )
kosheen2k
30.04.2006, 00:41:51
Najprawdopodobniej przez komendę shell_exec:
zapraszam tutaj:
http://pl.php.net/manual/pl/function.shell-exec.phpPozdrawiam.
marshal
30.04.2006, 13:22:24
a jak jest w tym programie z obsluga roznych rozszerzen/kodekow?
lyka ogolnie wszystko czy trzeba mu jakies sprawdzanie przed ladowaniem pliku robic (ew jak to sprawdzanie robic?)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.