Witam. Chciałem prosić o napisanie bardzo prostego skryptu, a mianowicie liczącego opłatę jaką ma wnieść użytkownik za określoną ilość wyświetleń reklamy na mojej stronie. Chodzi o to że wpisuje ilość wyświetleń (w tysiącach), i klika na przycisk Licz.
A skrypt oblicza i wyświetla wynik. Dokładne dane:
Wyświetleń Cena za tysiąc wyświetleń
0-9 999 1zł
10 000-99 000 75gr
100 000-więcej 50gr
W przypadku gdy kwota wykupionej reklamy nie będzie wynosiła 25 zł lub więcej wyświetli się komunikat w którym czarwonym boldem będzie napisane:
Uwaga! Kwota za tą ilość wyświetleń nie przekracza minimalnej kwoty 25 zł! Do kwoty minimalnej brakuje: (tutaj liczba 25zł-kwota zakupu)
Proszę mnie zrozumieć, potrzebuję tego skryptu, nie jestem w stanie nic zaoferować (może jakaś drobna rzecz z dziedziny grafiki komputerowej, bo to moje hobby), a nie znam się na php zbyt dobrze żeby taki skrypt napisać.
P.S ajlepiej gdyby skrypt nie wykonywał żadnych operacji na plikach i bazy danych. Zmiana kwot na jakich liczy odbywała by się na zmianie wartości zmiennej, w której kwota będzie zapisana w postaci groszy (czyli nie 1[zł], a 100[gr]).
Proszę o pomoc, to jest praca na 5 minut dla zdolnego programisty, a ja bardzo potrzebuję tego skryptu. Będę barddzo wdzięczny osobie która poświęci dla mnie trochę swojego cennego czasu.