Witam!
Piszę stronę, która ma wykorzystywać Ajax'a, wygląda ona mniej więcej tak:
- każdy link w menu strony wykorzystuje advAJAX.get(), aby do głównego div'a załadować odpowiedni plik php
- następnie w jednym z ładowanych plików php (w jedym z działów strony) chcę wykorzystać advAJAX.assign(), aby móc obsługiwać formularze za pomocą AJAXa (np. takie logowanie jak na stronie Anakina w przykładach)
Problem jest taki, że o ile pierwszy stopień zagłębienia Ajax'a działa (ładowanie działów klikając w linki menu), o tyle drugi stopień zagłębienia (formularz) już nie działa - dokładniej - przeglądarka jest przekierowywana do pliku z parametru action formularza, czyli tak jakby AJAX'a tam w ogóle nie było.
Oczywiście w przypadku nie ładowania formularza poprzez AJAX'a a wyświetlanie go "normalnie" wszystko działa jak należy - AJAX obsługuje formularz.
Nie mam pojęcia co jest nie tak, proszę o pomoc...
Udało mi się bardziej sprecyzować problem - funkcja adjAVAX.assign() podpinana pod dany formularz nie widzi go - document.getElementById() zwraca null. Specjalnie wywołuję assign() tuż po załadowaniu formularza, ale to i tak nic nie daje. Jak sobie z tym poradzić?