piczu
7.07.2006, 18:28:25
Mam pytanie dla orlow

Jak zrobic textarea caly widoczny, aby zmienial swoja wysokosc (albo rows) w zaleznosci od zawartosci; tak zeby nie pokazywal paska przewijania ? nie wiem w jaki sposob to zrobic. JS pewnie jakos moglby sobie poradzic, ale moze w CSS tez cos sie da?
shpyo
8.07.2006, 04:32:08
Hmm... ale po co takie coś robić?
Nie lepiej zrobić proste JS, które będzie kontrolowane przez użytkownika: po kliknięciu w + textarea się powiększy (zobacz jak jest zrobione tutaj na forum).
Twój problem nie należy do łatwych bo: kiedy będziesz wiedział aby powiększyć textarea (Enter, ilość znaków)?
Cysiaczek
8.07.2006, 07:52:16
Niom. Entery nie wydają się sensowne do tego. Myślę, że proste nasłuchiwanie skryptu JS na okolicznośc Entera jest ok, ale musisz też zważyć, że już nie bardzo masz jak zmniejszyć to pole - więc jednak raczej ilośc znaków.
piczu
8.07.2006, 10:24:37
chodzi mi o efekt, na razie zrobilem na ilosc znakow jednak nie za bardzo jest to dopasowane, gdy wszystkie znaki nie sa wykorzystane w linii. Przydalaby sie wlasciwosc czy mozna przewijac paskiem wtedy by wystarczyla jedna petla while
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.