Mam mały problem zdopasowaniem odpowiedniego css aby link po najechaniu wyswietlil w tle rysunek(paski pod linkiem) oto kod samego znacznika <a>
a to css ktory do niego dopasowalem
A#strglowna:link{ display:inline; float:right; font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px; color:white; margin:10px 170px 0 0; text-decoration:none; background (img:grafika/logo1.gif); height:50px; width:100px; } A#strglowna:visited { display:inline; float:right; font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px; color:white; margin:10px 170px 0 0; text-decoration:none; } A#strglowna:hover { display:inline; float:right; font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px; color:white; margin:10px 170px 0 0; text-decoration:underline; background-image:url('pasek.gif') repeat-x; height:50px; width:100px; } A#mail:active { display:inline; float:right; font-family:arial,verdana,tahoma; font-size:12px; color:white; margin:10px 170px 0 0; text-decoration:none; background (img:grafika/logo1.gif) }
po najechaniu na link oprócz podkreślenie nie wyświetla mi się rynek.Nie wiem jak to poprawnie ma być.
A kolejne pytanie dotyczy prawidłowego kodowanie w UTF-8 z tego co wiem to UTF-8 powinien poprawnie wyśiwetlać polskie znaki i tak się dzieje oprócz IE.
Oto kod
Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi.Pozdrawiam
Chciałbym tylko zaznaczyć że będe naprawdę wdzięczny za odpowiedz